[rev_slider_vc alias=”ishranaslider”]

Za najkompletnije rezultate, pored redovne fizičke aktivnosti, potrebno je imati i izbalansiranu ishranu. Činjenica je da mišiće gradimo od hrane koju jedemo, a oblikujemo ih različitim vježbama tokom treninga. Od hrane koju jedemo, pored fizičkog izgleda, zavisiće i Vaš nivo energije, kvalitet oporavka i sna, performansi na treningu, i cjelokupno funkcionisanje organizma. Što se kvalitetnije hranite, moći ćete pružiti više na treningu, što će Vas dovesti do maksimalnih benefita zdravog i aktivnog načina života. Zbog toga je jednako važno imati istovremeni kontinuitet, kako trenažnog procesa tako i discipine u kuhinji.

FITNESS CLASIC
100g pileci file, 65g rize, brokoli
Calories366
Fat1
Carbs56
Protein30
Nutrition, Ishrana, Gymbuddies24

Pravilna, izbalansirana ishrana podrazumijeva da kroz namirnice unosimo dovoljne količine makro i mikro nutrijenata koji zadovoljavaju naše potrebe organizma te pospješuju normalan rad i funkciju organa i hormona u tijelu. Makronutrijenti bez kojih tijelo ne može su proteini, ugljeni hidrati i masti, a u mikronutrijente spadaju vitamini i minerali. Izbalansirana ishrana je bazirana na principu da ne uskraćujemo tijelu makronutrijente već izvlačimo koristi iz njih, pružajući tijelu sve što mu je potrebno. Fokus treba da bude na unosu svježih, neprerađenih namirnica, redovnoj hidrataciji i konzumiranju više manjih obroka.

gymbuddies24.com

Nemamo svi iste potrebe za unosom kalorija i nutrijenata, pa bi svaka osoba trebala imati individualni plan ishrane. Plan koji je najbolji za Vas, je plan koji je prilagođen Vašem cilju, dnevnim obavezama i aktivnostima. Gymbuddies24 će za Vas kreirati personalizovan plan ishrane, kako biste usvojili nove navike, ostvarili maksimalne rezultate i postali bliži cilju.

Izračunaj svoj dnevni kalorijski unos

Izračunaj
Metric Imperial
Ciljani dnevni kalorični unos
?
Ova računica je bazirana na srednjim vrijednostima